maanantaina, marraskuuta 9

Kierrätysmekko

Ompeluksia on kyllä syntynyt enemmänkin kuin tämä kierrätyslakanoista valmistunut mekkonen, mutta kaikki ovat päätyneet käyttöön ennen kuvaamista. Jotenkin olen ollut laiska saattamaan ompeluksia ekan pesun jälkeen kuvauskuntoon, kun tuntuvat vaativan silitystä jne.
Ja melkein aina, kun ajattelen kuvata vaatteet lasten päällä, on toisella tippa linssissä ja toisella räkä nokassa. Ovat sitten jääneet ne kuvat julkaisematta :)


Kolme tällaista mekkoa sain tehdä, ennekuin sain sen istumaan Iloisen päälle ja olin itse tyytyväinen kaavaan.
Kaavojen piirtäminen on kyllä hauskaa, vaikkakin työlästä.
Homman hankalin puoli on siinä, että usein ompelen yöllä, kun lapset nukkuu ja en malta lopettaa ennekuin on ihan valmista. Sitten aamulla innoissaan aletaan kokeilemaan ja onkin liian iso/pieni/väljä/leveä kaula-aukko tms. Hankaluuksia aiheuttaa myös eritäin vastahakoinen 1.5- vuotias miehenalku, joka inhoaa pukemista.

Tein mekon kääntöperiaatteella ja toisella puolella on siis mangonvärinen kangas, joka myöskin jotain kirpparilakanaa. Kanttinauha itsetehty tietenkin!

Jokupäivä esittelen myös kirpparilöytökankaita. 100m meidän asunnolta on yksi Helsingin parhaista aarre-aitoista. Varmasti ajattelevat, mitä IHMETTÄ tuo noilla vanhoilla verhoilla tekee. hmmm...ja sitten ihastevat meidän uutta takkia toisena päivänä muistamatta, että sekin kangas maksoi 3 euroa.
Mutta missä myydään aikaa?

5 kommenttia:

 1. Tosi kaunis ja kauniit värit mekossa. Itse en ole malttanut käydä kangaskaupoissa pitkiin aikoihin muutakuin ostamassa välttämättömiä asioista (neuloja jne.) kun kirppiksiltä ja Kontista löytyy vaikka mitä aarteita ja niitä on kivempi sitten ommella. :)Aikaa minäkin voisin ostaa!

  VastaaPoista
 2. Kaunis mekko.

  Jos löydät sen paikan, jossa myydään aikaa, niin vinkkaa ihmeessä!

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko, ja ihana kuosi! Onko mekko takaa auki kokonaan vai nyöreillä parista kohtaa? :) Ei ne kyyneleet ja räkä mitään haittaa,päinvastoin :)

  VastaaPoista
 4. Parissa kohdassa on nyörit tässä mallissa. Tänään kävin ostaan kasan neppareta (kalliita ovat) että saan tuleviin laittaa sellaiset, koska aina jotenkin säälittää noin pienellä nuo nyörit. Jos vaikka painaa selkään, ku nukkuu.

  VastaaPoista
 5. Löytyihän tämä blogi. Laitahan tulemaan lisää kuvia ja juttuja.

  Saitko uuden kameran jo?

  -Anni

  VastaaPoista