maanantaina, marraskuuta 23


4 euron kirpparikankaasta valmistui myös äitille kukkatakki. Kuulemma jokin Marimekon vanha kangas. Olin taas ihan myyty tuon nähdessäni. Vuoren sain osittain kaapissa olleista palasista. Vetoketju ja vähän vuorikangasta piti hakea, mutta kaikkinensa elämäni halvin takki ja ehkä myös ihanin, ainakin kuosi :)
Alussa harmitti valtavasti, kun kangasta ei riittänyt huppuun asti ja sain tyytyä pystykauluksiin, mutta nyt näin tuntuu jo paremmalta.
Oon ollut TODELLA yllättynyt takin saamasta huomiosta! Jopa muutamat ovat pysähtyneet kehumaan, kuinka on pirteä takki :) Kyllä kai se lämmittää mieltä.
Ja jos mun takki saa kassaneidin paremmalle tuulelle niin ilomielin laitan sen kauppaan vaikka jokakerta!


Tässä vielä viimeisimmät kirpparilöydöt. Löydöksi en kyllä tuota auringonkukkakangasta halua kutsua, koska pulitin siitä kokonaiset 10 euroa. Löydöt ovat mulle vain niitä 1-5e kankaita, loput ovat sitten vaikka kangasostoksia :)

Mulla on ihan hirveä mekkokausi meneillään. Sais olla enemmänkin noita tyttöjä, kun ei tuo yksi nelikuukautinen ehdi kaikkia pitämään. Huoh!
Mitäs kivaa 1,5 vuotiaalle pojalle sitten? Asiaa helpottaa, että päälle saa laittaa vielä mitä äiti parhaaksi näkee.

Kukkakankaasta tuli niin huono kuva, että....
Arvaa onko perheenäidillä aikaa alkaa kuvaileen mieluiten ulkona ja aamulla, millon valoa riittää just sen ehkä puolituntia?

15 kommenttia:

 1. Voi jestas miten kaunis takki! Minulle tuollainen kyllä kelpais ja kiinnittäs kyllä kaupassa huomion. Voih :) Ja niin ihana kangas! Onkos tuo takin kaava jostain lehdestä? Tekisi mieli itsekkin ommella.

  VastaaPoista
 2. Takki on todellakin VAU!!! Aivan yli magee kangas.Minuakin kiinnostaa onko takin kaavaa jossain?:D

  VastaaPoista
 3. Takki on ihana! Mullakin on suunnitelmissa itselle takki mutta se kaava on hakusessa! Kangasostoksesi ovat myös ihanan näköisiä. En minäkään oikein ole keksinyt mitä tuolle pojalle vois tehdä nuista retrokankaista tietty takkeja mutta ei niitäkään kovin montaa tarvi :D

  VastaaPoista
 4. Kaava on ihan itse piirretty ,vähän toisesta takista mallia ottaen. Päälle kokeiltu ja korjattu sata kertaa :) Poikaraukka luuli aina, että äiti lähtee ulos kun kokeilin takkia ja aina se meni etsiin kenkiä tai alko itkeen, et haluaa mukaan :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis. Minullakin haussa takkikangas, kaapista löytyy useampikin valkopohjainen mikä ei kovin fiksu valinta ole.

  Pojille voi tehdä housuja ja haalarihousuja, vaarinpaitoja, liivejä, lakkeja ja tietenkin niitä takkeja.

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis takki. Kyllä piristää näin pimeätä talvea :) Ehkä pitänee munkin ruveta ompelemaan itselleni jotain, aina tulee vain noita pieniä vaatteita tehtyä :D

  VastaaPoista
 7. Aivan uskomattoman ihana tuo takki!!

  VastaaPoista
 8. On kyllä supermagea takki. Kelpaisi minulle heti. Sulla on täällä ihania ompeluksia. Mun täytyis kanssa muokata joku kaava hiippahupputakkiin kevääksi kun on sika kalliit retrokankaat hommattu =)

  VastaaPoista
 9. Ihana takki! Itselläni ovat kaavat hakusessa omaan takkiin. Päällikankaan (5e) löysin viime kirppari reissulla (=vanhat verhot)

  VastaaPoista
 10. It is wonderful!
  Im glad I found your blog. You make great things :) Is it ok if I link to your blog?

  VastaaPoista
 11. Wau! Onpa hieno takki ja kangas on tosi pirteä :) Muutenkin olit kivoja kankaita löytänyt.

  VastaaPoista
 12. Tuo takki on todella kaunis!

  Ei ihme, että päät kääntyvät sen perään.

  VastaaPoista
 13. Thanks for linking to me! :)
  Now you are on my list. I would lika to make such a coat to myself. May I ask what pattern you have used? It looks so nice and I would like to make a similar.

  VastaaPoista
 14. I made that pattern myself using other coat as a help. I couldnt find such a pattern anywhere!
  But I can tell that it wasnt very hard to draw so just do it yourself :)

  VastaaPoista
 15. Thanks. Then I will have to try :) I sometimes draw the patterns for the children clothes that I make. It just seems like it is more difficult to make patterns for adults, but maybe it isn´t (?) :) Have a nice weekend!

  VastaaPoista