tiistaina, maaliskuuta 2

Kevättä rinnassa täälläkin

Olen monessa blogissa ihaillut ihania takkeja ja niiden, sekä ihanan kankaan inspiroimana hurruuttelin eilen Ukolle tällaisen.
Kaava on itse piirretty, ottaen mallia Elsebeth Gyntheriltä. Raglanhihat muuttelin itse tuollaisiksi suoremmanmallisiksi ja huppua piirsin isommaksi.
Kangas on Sompasaaren kierrätyskeskuksesta ja olin aivan myyty sen nähdessäni. Näin mielessäni heti tällaisen takin. Kerrankin ihanaa petroolin sinistä.
Vuorena on puuvillakangasta ja väliin laitoin villavatiinia. On muuten unelmaa ommeltavaa tuo villavatiini. Pysyy just siinä, mihin laitat.Toinen tasku sai jostain vanhasta marimekon kankaanreunasta pelastetun kivan merkin :)
D:n perään jäi just milli tilaa, joten oli pakko piilottaa se reuna kanttinauhan alle, muuten olisi jäänyt piiloon.
Toisen hihaan ompelin pesumerkit ja vetoketjuun pujotin Aarikan ihanan lampaan.
Iloiselle myös jotain.
Ilmojen lämmetessä tarvitaan vähän kevyempää varustusta päiväunille. Paksusta ja ihanan keltaisesta kirpparifleecesetä saumuroin tumput pitkillä resoreilla ja samaa sarjaa syntyi myös hiippapipo.
Oranssi mekko on vanhasta tyynyliinasta.

5 kommenttia:

 1. Ihana takki! Hyvä malli ja kaunis kangas. Itse kanssa juuri lainasin tuon Gyntherin kirjan, tarvitsisi alkaa piirtämään kaavoja ja ompelemaan...

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana takki! Pidän myös kankaasta kovasti. Hyvän löydön olet kyllä tehnyt!
  Ja upea tuo aiemmin tekemäsi keltainen mekkokin. Ihania tekeleitä!

  VastaaPoista
 3. Ihana takki ja hauskoja yksityiskohtia! Suloinen myös tuo keltainen pipo! Muutenkin sinulla täällä kivoja ompeluksia :)

  VastaaPoista
 4. Hieno takki, mulla tulee mieleen vaahteramäen eemeli=) Kivan oloinen blogi sinulla!

  VastaaPoista
 5. Upea takki! Tosiaan, aivan kuin Eemeli :) Keltaiset asusteet on myös suloiset!

  VastaaPoista