sunnuntaina, marraskuuta 29

Taas on tuunattu

Tuunasin itelleni tällaisen tunikan/mekon kirpparilta ostetusta kaavusta. Alkuperäistä on kaulukset, etutaskut ja vetoketju, muuten homma sai ihan uuden ilmeen. Jokaista saumaa muokkasin aika reilusti, että lähtee edes vähän se 70-luvun mekoille tyypillinen muodottomuus pois.
Hihat ja helmakin lyhenivät minun mittoihin. Mikähän lie ollut entisessä elämässään. Navettamekko :)


Ukkoa naurattaa aivan hirmuisesti :)
Trikoopaidan kangas Iinun varkkoputiikista. Yleellisen tuntoinen materiaali, just kuin kuvauksessa luvattiin. Aivan ihana. Tilaan joskus lisää. Kaava kopioitu ostopaidasta.
Housut tavalliset leveälahjemalliset, joissa prässit edessä. Joustofrotee tilattu täältä
ja kaavat on burdasta.
Tämä nyt on vaan tällainen naurukuva liitteeksi tähän mekkoon, koska en saanut kuvattua tuota väkkärää kunnolla ja en raaskinut enää ottaa vaatteita pois parempaa kuvausta varten :) Eipä tuosta paljon ideaa saa!
Oikeesti se vaan haluaa lähettää terveisiä!





maanantaina, marraskuuta 23


4 euron kirpparikankaasta valmistui myös äitille kukkatakki. Kuulemma jokin Marimekon vanha kangas. Olin taas ihan myyty tuon nähdessäni. Vuoren sain osittain kaapissa olleista palasista. Vetoketju ja vähän vuorikangasta piti hakea, mutta kaikkinensa elämäni halvin takki ja ehkä myös ihanin, ainakin kuosi :)
Alussa harmitti valtavasti, kun kangasta ei riittänyt huppuun asti ja sain tyytyä pystykauluksiin, mutta nyt näin tuntuu jo paremmalta.
Oon ollut TODELLA yllättynyt takin saamasta huomiosta! Jopa muutamat ovat pysähtyneet kehumaan, kuinka on pirteä takki :) Kyllä kai se lämmittää mieltä.
Ja jos mun takki saa kassaneidin paremmalle tuulelle niin ilomielin laitan sen kauppaan vaikka jokakerta!


Tässä vielä viimeisimmät kirpparilöydöt. Löydöksi en kyllä tuota auringonkukkakangasta halua kutsua, koska pulitin siitä kokonaiset 10 euroa. Löydöt ovat mulle vain niitä 1-5e kankaita, loput ovat sitten vaikka kangasostoksia :)

Mulla on ihan hirveä mekkokausi meneillään. Sais olla enemmänkin noita tyttöjä, kun ei tuo yksi nelikuukautinen ehdi kaikkia pitämään. Huoh!
Mitäs kivaa 1,5 vuotiaalle pojalle sitten? Asiaa helpottaa, että päälle saa laittaa vielä mitä äiti parhaaksi näkee.

Kukkakankaasta tuli niin huono kuva, että....
Arvaa onko perheenäidillä aikaa alkaa kuvaileen mieluiten ulkona ja aamulla, millon valoa riittää just sen ehkä puolituntia?

sunnuntaina, marraskuuta 22

Joulunpunaista

Taas vaan mekkoja.
Tämä on kyllä niin yksinkertainen kuin mekko vaan voi olla. Valmistunut jälleenkerran vanhasta liinasta ja vuorena lakanaa.
Iloinen saa sen päälleen jouluna ja ehkä vähän ennenkin.
Kaava on ihan oma, ja se istuu Iloiselle niin hyvin, että teen varmasti aina sille tällä kaavalla mekot.

lauantaina, marraskuuta 14

Villahousut

Postaan tällepäivää vielä nämä hetkessä tekemäni villahousut. T:llä oli kaapissa ihananvärinen villapaita, jota en ole nähnyt käytettävän kuin ehkä kaksi kertaa ja hetkosen sitä katseltuani, sain ajatuksen näistä!
Isommat sain leikattua paidan taka- ja etukappaleesta, pienemmät taas hioista. Resoritkin tulivat mukana :)
Kaavoina käytin isommissa jotain Ottobre-kaavaa, jonka nimeä en muista ja pienet leikkasin toisista housuista mallia ottaen.
Näitä aletaan käyttämään jo tänäiltana!

Kukkia talven keskelle

Nämä kukkatakit syntyivät pelkästä ompelemisen ilosta.
Tämä kangas on ollut entisessä elämässään Finlaysonin liina. Tikkivuori pelastettu vanhasta takista ja kanttinauha leikattu kuluneesta lakanasta.
Neppareita lukuunottamatta siis kierrätystakki! Kaava on jälleenkerran oma muokkaus Ompele lapselle- kirjan hiippahupputakin kaavasta.

Tämä kangaskin taannoin ollut kai liina, vaikka hameena sen kirpparilta ostinkin :) (0,20e)
Aivan uskomattoman ihanan värinen vuori Emmauksesta, kanttinauha tälläkertaa tikatasta ja nepparit vasta tilauksessa.
kaava sama kuin edellisessä.


Sisäpuolelle ompelin pesumerkit ja koon. Aika kiva :)

maanantaina, marraskuuta 9

Kierrätysmekko

Ompeluksia on kyllä syntynyt enemmänkin kuin tämä kierrätyslakanoista valmistunut mekkonen, mutta kaikki ovat päätyneet käyttöön ennen kuvaamista. Jotenkin olen ollut laiska saattamaan ompeluksia ekan pesun jälkeen kuvauskuntoon, kun tuntuvat vaativan silitystä jne.
Ja melkein aina, kun ajattelen kuvata vaatteet lasten päällä, on toisella tippa linssissä ja toisella räkä nokassa. Ovat sitten jääneet ne kuvat julkaisematta :)


Kolme tällaista mekkoa sain tehdä, ennekuin sain sen istumaan Iloisen päälle ja olin itse tyytyväinen kaavaan.
Kaavojen piirtäminen on kyllä hauskaa, vaikkakin työlästä.
Homman hankalin puoli on siinä, että usein ompelen yöllä, kun lapset nukkuu ja en malta lopettaa ennekuin on ihan valmista. Sitten aamulla innoissaan aletaan kokeilemaan ja onkin liian iso/pieni/väljä/leveä kaula-aukko tms. Hankaluuksia aiheuttaa myös eritäin vastahakoinen 1.5- vuotias miehenalku, joka inhoaa pukemista.

Tein mekon kääntöperiaatteella ja toisella puolella on siis mangonvärinen kangas, joka myöskin jotain kirpparilakanaa. Kanttinauha itsetehty tietenkin!

Jokupäivä esittelen myös kirpparilöytökankaita. 100m meidän asunnolta on yksi Helsingin parhaista aarre-aitoista. Varmasti ajattelevat, mitä IHMETTÄ tuo noilla vanhoilla verhoilla tekee. hmmm...ja sitten ihastevat meidän uutta takkia toisena päivänä muistamatta, että sekin kangas maksoi 3 euroa.
Mutta missä myydään aikaa?